Het komt niét goed

Mieke en Marc rouwen al meer dan negen jaar om hun zoontje Ziggy die verongelukte op straat. Hij werd op zijn fietsje gegrepen door een truck en hulp kon niet meer baten.

Een kind verliezen is een rouwproces dat nooit stopt. “Mensen die zeggen dat het wel allemaal goed komt en dat je het op een dag te boven komt, zijn mis”, zegt Marc in Het Laatste Nieuws. 

“Het verlies van je kind raak je nooit kwijt. Het verdriet is er altijd. Het is van heel fel aanwezig dieper in jezelf gaan zitten, maar het is er. En het voelt als een zwaarte, als een gemis dat je altijd vergezelt”, aldus Marc Stroobants. 

Een kind verliezen zorgt voor een verscheurdheid. Zeker als het gaat om een jong kind dat nog een heel leven voor zich had. 

“Blij zijn dat je zijn vroegere klasgenootjes weer terugziet, maar dan ook messcherp voelen dat je eigen kind daar niet meer bij is. Die opgeschoten tieners van vijftien bij elkaar zien staan en je afvragen: ‘Hoe zou Ziggy er nu uitzien?’ Als ik alleen ben, kan het verdriet nog hevig komen opzetten”, onthult Marc aan Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.