Toen zijn broer Staf aankondigde dat hij naar Zweden zou vertrekken, werd het voor Mathias heel moeilijk. Ze zijn twee handen op één buik, maakten samen programma’s dus hoe het allemaal verder zou moeten was niet duidelijk.

Maar waar een wil is, is een weg en zo blijkt twee jaar later ook echt. Hun band is nog sterker dan vroeger en ze maken nog altijd programma’s samen. Alleen zitten ze wat meer via Teams met elkaar te praten.

Gezien Mathias zijn eigen productiehuis heeft, is zo’n verhuis momenteel totaal niet aan de orde voor hem. Toch is hij an sich iemand die je overal ter wereld zou kunnen neerplanten. 

“Ik zou overal kunnen aarden. Ik ben gelukkig in België, maar zou ook ergens anders gelukkig kunnen zijn. Nu, ik surf graag, dus mocht ik ooit emigreren, dan zou het naar het Zuiden zijn. Mijn sloefen zouden dan eerder in Portugal staan dan in Zweden”, bekent Mathias aan Primo. 

“Het leuke aan zo’n scenario zou zijn dat Staf in de winter naar Portugal kan komen en ik in de zomer naar Zweden. En dan hebben we altijd het perfecte weer. En Kerstmis kunnen we dan in België vieren”, aldus Mathias Coppens in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.