“Toen ik het ouderlijk nest verliet, ging dat allemaal heel vlotjes. Maar voor ouders van kinderen met down zal dat toch iets moeizamer gaan. Los daarvan heb ik ook een hechte band met mijn ouders. Ik zie ze allebei even graag. Maar misschien moet ik, net als mijn reisgenoten, wat vaker zeggen hoe graag ik hen zie”, bekent Dieter in Story.

“Voor mijn reisgenoten zijn vriendschappen van cruciaal belang, en ik zal dankzij hen sneller een vriend opbellen om even bij te praten of af te spreken. Alleen heb je daar niet altijd de tijd voor”, beseft de BV zelf.

“De deelnemers zijn heel oprecht in hun vriendschappen en dat ben ik ook wel, en net als zij sluit ik ook makkelijk vriendschappen. Ik ga altijd uit van het beste van de mensen, net als mijn reisgenoten. De wereld zou er een stuk mooier uitzien als iedereen die ingesteldheid had. Nu heerst er veel angst voor elkaar en dat is niet altijd nodig”, aldus Dieter Coppens.

“Ik ben nog maar weinig slechte mensen tegengekomen in mijn leven. En ik kan ook makkelijk vergeven, iets wat die gasten ook doen. Een ruzie wordt snel bijgelegd”, onthult hij in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.