Maarten Cox had alles wat iemand kon wensen en toch belandde hij in een burn-out/depressie. Zijn perfectionisme doet hem vaak de das om. 

“Ik heb werkelijk alles: een mooi huis, een mooie auto, een mooie job, ik mag qua uiterlijk niet klagen, heb de beste ouders en zus, de beste vrienden… En toch, als ik ’s morgens wakker word, denk ik soms: ‘Pff, het wordt weer een kutdag!’ Daar kan je niks aan doen”, aldus Maarten in Primo.

“Ik moet eerst zorgen dat ik weer de oude word, dat ik die chronische stress onder de knie krijg. Pas dan zal er terug ruimte zijn voor een nieuwe vriendin”, geeft hij toe in Primo. 

“Ik ben een perfectionist. Als ik iets doe, wil ik het goed doen”, wat op zich wel goed is maar wat ervoor zorgt dat je een zeer hoge druk bij jezelf legt. 

Om zijn gedachten te verzetten, heeft hij er een job bijgenomen. Hij werkt nu ook als zelfstandige in onderaanneming. Voor Maarten is dit blijkbaar een goeie vorm van ontspanning, waar hij enorm nood aan heeft. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.