Haar film ‘Het smelt’, is momenteel te zien in de cinema en uiteraard hoopt ze op heel veel kijkers. Maar vooral voor haarzelf was het een unieke ervaring om eens niet voor de camera’s te staan maar wel als regisseur op te treden.

“Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik ervoor in de wieg ben gelegd. Ik ben wel iemand die tijd nodig heeft om dingen te creëren. Ook wanneer ik acteer, word ik niet graag afgejaagd. Op de set kan ik snel schakelen, maar ik heb ruimte nodig om me daarop voor te bereiden”, bekent ze in Primo.

“Als regisseur moet je tot diep in de kern van het verhaal doordringen. En grondig nadenken over elk personage en zijn of haar functie in de film”, aldus Veerle Baetens.

“Ik vond het wel een uitdaging om binnen de geplande tijdschema’s te blijven. Af en toe zijn de draaidagen uitgelopen. Dat is altijd onhandig omdat ‘overdraaien’ extra kosten met zich meebrengen. Ook de scènes met een grote cast opnemen vond ik opwindend”, geeft de nieuwe regisseur toe in Primo.

Het filmen van zo’n massascène begint vaak in complete chaos, en het is de taak van de regisseur om daar samen met de andere functies orde in te scheppen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be