Tine Embrechts vond zichzelf terug toen ze op expeditie trok naar Groenland voor het gelijknamige tv-programma. Tine omschrijft het als een cadeau dat ze voor de rest van haar leven zal meedragen. Wat was de belangrijkste les die de actrice leerde tijdens haar avontuur?

“Ik leerde dat het leven hier ook verder bolt zonder een moeder die zich altijd over alles zorgen maakt”, vertelt Tine Embrechts in Flair. “Elke mama denkt dat ze onmisbaar is en wil altijd alles controleren. Maar dat gaat natuurlijk niet.” En dat leidt soms ook tot negatieve gevoelens…

“Ik heb ook vaak het gevoel dat ik tekortschiet of ik voel me schuldig als ik me niet in drieën kan delen.” Al moet Tine daar meteen één iets aan toevoegen…

“Ik denk dat alle mama’s dat herkennen, want als mama geef je niet alleen leven aan een kindje, maar krijg je ook een aangeboren schuldgevoel”, verduidelijkt Tine Embrechts in Flair hoe ze het moederschap benadert. Maar in Groenland leerde de actrice één belangrijke les…

“Dankzij De Expeditie ben ik daarvan bevrijd, want ik zag dat het thuis ook supergoed verliep zónder mij. Ik leerde dus dat het niet egoïstisch is als ik af en toe voor mezelf kies, want het is soms echt nodig!” aldus Tine Embrechts in Flair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.