Twee weken nadat Frank Deboosere zijn allerlaatste weerpraatje presenteerde op VRT1, debuteerde Jacotte Brokken als nieuwe VRT-weergezicht. Helaas werd ze na haar tv-debuut al gauw bestookt met vreselijke berichten. Dat ze haar eerste weerbericht in jeans presenteerde, was voor sommigen al voldoende om tekeer te gaan. De kijkers aanspreken met “hey” vonden anderen dan weer niet kunnen. Maar vooral de commentaren op haar rondere figuur waren er vaak vér over.

Gelukkig hebben deze berichten haar duidelijk niet uit balans gebracht. Al dankt ze dat misschien ook wel aan het feit dat ze voor ze op het scherm kwam al een lijstje opgesteld waarvan ze wist dat mensen daar commentaar op zouden hebben.

“Mijn figuur, de klimaatjournalistiek, het feit dat ik een vrouw ben. Het is 2023, maar ook daar komt commentaar op”, klinkt het in Dag Allemaal. En Jacotte kreeg ook haatmails op het werk, op haar eigen mailadres. “Terwijl de VRT een officieel klachtenkanaal heeft. Zulke berichten komen hard aan, maar Ik bewaar ze nog allemaal”, aldus het VRT-weergezicht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.