In Humo kijkt Bart De Wever terug op afgelopen jaar, waarin hij het privé erg moeilijk had.

“Mijn jongste dochter werd opgenomen in een psychiatrische kliniek”, vertelt hij emotioneel.

Dat hij die periode buiten zijn wil om mensen gekwetst heeft, raakt hem nog diep. “U gelooft het misschien niet, maar ik ben een aimabele mens die het moeilijk vindt om anderen te kwetsen”, klinkt De Wever wat cynisch.

“Maar toen had ik het geduld niet om de dingen omfloerst te zeggen. Ik heb mensen pijn gedaan”, geeft hij openhartig toe in Humo.

“De komende weken ga ik me bij elk van hen excuseren”, bekent hij vastberaden. “Die avond, op die vergadering, ben ik over de schreef gegaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.