Betty Owczarek die deelnam aan de eerste editie van ‘Big Brother’, was ongetwijfeld de meest opvallende kandidate.

De wulpse slagersvrouw uit Ingelmunster liep sans gêne in haar blootje door het huis, het bovenste lichaamsdelen showde ze heel graag aan de camera’s en daardoor werd ze ook enorm bekend in gans Vlaanderen.

Ook haar opvallende lach was één van de kenmerken waardoor ze heel wat actes de présences deed achteraf en daar flink wat geld mee verdiende.

Wanneer de andere bewoners Betty kwijt waren, lag ze te ‘piekeren’ in bed met haar speeltje. Na 70 dagen moest ze het huis verlaten. Betty had een horde fans en verdiende een pak geld met actes de présence.

Ze sierde de cover van Playboy en deed mee aan ‘Eurosong’. Helaas kostte de roem Betty haar huwelijk want uiteindelijk scheidde ze van haar man en werden het toch een aantal tumultueuze jaren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.