“Ik heb dit jaar kanker gekregen én overwonnen. Het was heftig”, deelt Björn mee aan Dag Allemaal.  Maar het was voor hem vooral ook een jaar van vriendschap steun en liefde.

“De meeste mensen krijgen een mooie begrafenis, waarbij vrienden en familie getuigen wat die persoon betekend heeft. Maar zelf maken ze dat niet mee. Ik heb nu van zoveel mensen gehoord wat ik beteken voor hen, dat voelt als een warm deken”, aldus Bjorn aan Dag Allemaal.

Björn kreeg zijn diagnose in een vroeg stadium want bij amper 20% zijn de dokters er zo snel bij. “Ik voel me een ander mens, al besef ik dat ik zomaar een nieuwe tumor kan krijgen. Maar ik wil niet leven als een hypochonder. Ik heb nog meer zin in het leven en almaar minder geduld met mensen die zagen”, aldus Björn.

Hij was erg openhartig over z’n ziekte en kreeg daar wel wat kritiek voor. “Daar staat tegenover dat veel mensen daardoor werden aangemoedigd om te stoppen met roken. Zulke dingen horen, dat doet deugd”, bekent  hij openhartig.

Björn denkt nog vaak terug aan Martine Tanghe, van wie Vlaanderen in 2023 afscheid nam. Ze is en blijft een icoon van het nieuws voor hem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.