Vanaf 1 september is ze terug te horen op Radio2 waar ze de ochtendshow met Peter Van de Veire in goede banen leidt.

Maar daarnaast runt ze ook een Delhaizewinkel in Putte-Kapellen, samen met haar broer. Ze begon daar ooit als jobstudent en is nu ondertussen zelf eigenaar.

“Mijn papa was niet alleen een strenge vader, maar ook een strenge baas. Ik moest het goede voorbeeld geven. Al heel mijn leven hang ik vast aan de Delhaize van Putte-Kapellen”, vertelt Kim al lachend aan Story.

Samen met haar broer Tom runt ze de zaak al vele jaren, maar eerst was de winkel van haar grootouders en later van haar ouders. En in deze Delhaize deed Kim vanaf haar vijftiende ook vakantiewerk.

“Mama en papa waren zelfstandigen, dus we kregen van hen het mooie voorbeeld mee dat je (hard) moet werken als je iets wilt verdienen in het leven. Mijn broer en ik kregen wel zakgeld, maar enkel en alleen als we zelf de handen uit de mouwen staken. Sowieso stond ik te trappelen om te beginnen werken, omdat ik heel zelfstandig wilde zijn”, bekent Kim Van Oncen in Story.

Ze was geen spaarder maar besefte al snel dat geld traag binnenkomt en snel weer buiten vliegt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.