Sinds kort gaat ze solo als ‘Leez’ en dus treedt de zus van Joris Van Rossem alias Metejoor nu écht uit zijn schaduw.

Toch blijft ze heel nuchter onder al deze drukte. “Ik ben daar heel realistisch in: de kans is bijzonder klein dat ik ooit zo’n carrière als die van hem kan en mag uitbouwen. Uiteraard zou ik dat geweldig vinden, maar het hangt af van zoveel factoren”, vertelt ze openhartig aan Story.

Ze legt zichzelf niet veel druk op momenteel, behalve dat hetgeen ze doet ook écht goed moet zijn. Maar wat is haar ambitie dan wel? “De mensen raken met mijn muziek én ervan kunnen leven. Ik zou graag fulltime artiest zijn”, aldus Lisa Van Rossem.

Velen zeggen dat Metejoor zijn doorbraak aan haar te danken heeft maar dat ontkent ze toch wel grotendeels. “Daar heeft hij vooral zelf hard voor gewerkt, hoor, maar ik heb het wel wat in gang gestoken”, deel ze mee in Story.

Ze liet zeven jaar geleden een opname horen van haar broer aan producer Hans Francken en de rest van het verhaal kent iedereen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.