In 2016 opperde William Vaesen al het idee om Karen Damen een onewomanshow te laten doen. Ze hield de boot af, tot ze uiteindelijk in 2022 met hem ging lunchen en het onderwerp opnieuw naar boven kwam.

‘Omdat dat echt iets voor jou is’, waren zijn woorden, maar Karen zag niet in hoe ze dat allemaal zelf ging regelen.

“Wil jij dat voor me doen?”, waren de gevleugelde woorden naar William gericht en het was beklonken.  “Zo zijn we opnieuw gaan samenwerken. De cirkel is rond. Het klopt helemaal”, aldus Karen Damen in Primo.

De show gaat over de eerste keren van Karen. En vooral ook de eerste keer dat ze alleen op het podium zal staan. En dat jaagt haar schrik aan.

“Ik vind het toch een beetje eng, ja. Ik ga heel veel try-outs doen. Zoals die Parkiesconcerten. Niet dat ik heel veel uit het hoofd moet leren, want ik ga gewoon vertellen, maar het is toch belangrijk dat alles goed zit. Ik ga me gewoon moeten smijten, het doen”, vertelt Karen aan primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.