Als jobstudent in de winkel van haar ouders, moest Kim zich als een voorbeeldige medewerkster gedragen. “In al die jaren ben ik maar één keer niet gekomen”, vertelt Kim Van Oncen aan Story.

“Ik moest zaterdagochtend vroeg beginnen te werken en daarom ging ik de avond voordien niet mee uit met mijn vrienden. Na een feestje is hun auto gecrasht en mijn beste vriendin is daarbij overleden”.

“Mijn vakantiejob heeft­ dus misschien mijn leven gered. Toen ik dat nieuws die zaterdag hoorde, stortte mijn wereld in. Ik heb mijn werk nog gedaan, maar de dag nadien ben ik thuisgebleven omdat het verdriet te groot was. Daar hadden mijn ouders alle begrip voor”, deelt Kim mee.

Nadat ze ene jaar rekken had aangevuld, promoveerde ze tot kassamedewerkster. “Aan de kassa zitten vond ik altijd heel gezellig. We zijn een dorpswinkel, dus je leert de klanten kennen en doet er een babbeltje mee”, aldus Kim.

Ondanks het feit dat er af en toe wel knappe mannen aan de kassa passeerden, bleef Kim toch altijd het hoofd koel houden. “Het was aan de kassa vooral stevig doorwerken en je hoofd erbij houden”, bekent Kim aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.