Z’n versie van Iron Maidens ‘Run to the hills’ voor radio Willy was de aanzet van een ‘nieuwe’ carrière als hardrocker.

“Mijn hoogtepunt dit jaar was mijn optreden op Graspop”, vertelt hij aan Dag Allemaal. ‘Ik stond in een tent die veel te klein bleek, deels omdat er wel enkele ramptoeristen waren, die mij wilden zien afgaan. Maar ik heb ze na twee zinnen kunnen overtuigen. Nooit eerder heb ik zo’n enthousiast publiek gezien, dit was mijn beste show van de laatste twintig jaar. En hoe die fans m’n naam scandeerden, echt kippenvel”, aldus Helmut Lotti.

Het succes inspireerde Helmut om een rockalbum uit te brengen. “Ik zat vast in een imago. Mijn grootste hits dateren van 25 jaar geleden. De jeugd heeft geen idee wie ik ben en op deze manier kan ik aansluiting vinden bij hen”, deelt de zanger mee aan Dag Allemaal.

“Ik ben 54 en wil nog zeker 40 jaar doorgaan. Maar dat kan niet als je publiek veel ouder is dan jezelf. Tot voor Graspop was mijn publiek gemiddeld 12 jaar ouder dan ik. Nu is dat 7 jaar jonger”, vertelt  Helmut opgelucht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.