Frank Deboosere neemt afscheid van het weerbericht na ongeveer 100 000 weerpraatjes. Dat zal niet alleen voor het publiek een aanpassing zijn, maar ook voor hemzelf. Het weer is voor hem meer dan werk.

Deboosere liet zich ontvallen dat het weer nooit stopt. God kon op de zevende dag rusten, maar voor weermannen en -vrouwen geldt dat niet.

Zijn collega Bram Verbruggen vat het als volgt samen: “Frank ademt het weer. Hij is daar echt élke dag mee bezig. Ik vraag me af of hij ooit slaapt”.

Naast het presenteren van het weerbericht, is Frank ambassadeur van de sterrenkunde en erelid van de vereniging voor sterrenkunde. Hij is daarnaast ook actief als vrijwilliger bij volkssterrenwacht Mira.

Het einde van een tijdperk is in zicht, maar ongetwijfeld zullen we Frank nog wel zien opduiken…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.