Een kind is vaak een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de ouders, vooral tijdens het eerste jaar. Ook Olga en Harry werden vorig jaar voor het eerst ouders en kunnen dus meepraten over die fantastische maar ook soms zware periode.

“Het was heel intens en soms zwaar. De eerste maanden sliep ik maar enkele uren per nacht. Cataleya werd telkens om drie uur ’s nachts wakker en daarna kon ik de slaap niet meer vatten. Ze vraagt nog steeds rond vijf uur ’s ochtends voeding, maar dan slaapt ze verder tot acht uur. En Harry blij­ maar rustig doorslapen…”, vertelt ze aan Story.

“Dat hadden we vooraf zo afgesproken, hé. Ik heb mijn nachtrust nodig, jij zou ’s nachts opstaan”, repliceert Harry maar Olga geeft toe dat ze dat destijds uit beleefdheid zei om hem niet bang te maken.

“Ik wist niet dat je dat zo letterlijk zou nemen”, vertelt ze al lachend aan Harry. Ook op hun privéleven had de komst van Cataleya uiteraard een impact.

“Dat heb ik onderschat”, bekent Olga aan Story. Vroeger konden ze uren ‘vergaderen’ in bed maar nu eist hun dochter alle aandacht op.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.