Dat hun leven flink veranderd is sinds de komst van hun dochter, geven ze allebei graag toe. Harry en Olga werden vroeger in het weekend ‘lepeltjesgewijs’ wakker en konden uren ‘vergaderen’ in bed.

“Het eerste halfjaar sliep ze naast ons bed in een co-sleeper. Dan werd ze al eens wakker en zette ze zich rechtop. Eén keer hebben we geprobeerd om te ‘foefelen’ terwijl Cataleya wakker was. Maar dat ging niet voor mij. Sinds ze op haar eigen kamer ligt, gaat het opnieuw beter tussen de lakens”, vertelt Harry al lachend aan Story.

En er waren nog obstakels. “De eerste drie maanden was het de zoektocht: waarom huilt ze? We probeerden goed te doen, op goed geluk. Intussen kan ze al beter duidelijk maken wat ze wil. Olga kent haar natuurlijk nog beter dan ik, omdat ze bijna dag en nacht bij haar is”, aldus Harry.

Volgens Olga waren er tot nu toe geen noemenswaardige problemen. “In februari liepen we alle drie corona op, toen was ze wel heel erg ziek, met hoge koorts. Het deed pijn om haar zo te zien”, bekent Olga aan Story.

Volgens haar is zij nu als moeder nog altijd dezelfde persoon maar met meer verantwoordelijkheid.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.