Jeroen Meus was erbij toen zijn broer Wim overleed. Na Wims tragische overlijden overheersten bij de televisiekok de herinneringen aan zijn ziekte. Terwijl Jeroen liever de warme herinneringen aan hun jeugdjaren zou koesteren…

“Ik zat helemaal vast in die herinneringen aan zijn ziekbed en aan zijn dood – want ik was erbij toen Wim stierf”, vertelt Jeroen Meus in Humo. De chef-kok had een eng beeld gevormd van die laatste periode…

“Ziekte en dood: dat was de samenvatting die mijn brein gemaakt had”, geeft Jeroen Meus toe. Jeroen Meus onderging een EMDR-behandeling, de therapie waarbij je je hersenen aanleert om voorbij de nare herinneringen te kijken. Hoe verliep dat?

“Dat waren heftige sessies, hoor”, geeft Jeroen Meus toe in Humo. “Eerst moest ik naar het trauma, naar al het donkere en lelijke. Maar het werkte, want gaandeweg kwamen de mooie herinneringen weer prominent vooraan te zitten.” En dan kwam er plots een kentering bij Jeroen Meus…

“Denk ik nu aan mijn broer, dan volgt automatisch een glimlach. Noemt iemand zijn naam, dan zie ik niet meer hoe hij voor het laatst zucht. Wel hoe we als jonge kereltjes op onze BMX’en door de plassen crossen”, verduidelijkt Jeroen Meus in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.