“Telkens jij presenteert, schrijf je een boek”, wordt wel eens tegen Roos Van Acker gezegd op haar werkplaats bij StuBru. Zelfs na 25 jaar carrière wil Roos zich nog tot in de puntjes voorbereiden, zo perfectionistisch is de presentatrice aangelegd.

“Zonder voorbereiding zou ik het zeker ook kunnen, want ik doe dit al heel lang, maar ik zou extra zenuwachtig zijn”, gaat Roos van start in Primo. “Zelfs met voorbereiding heb ik nog altijd de kriebels.”

Roos is zich ervan bewust dat ze het zichzelf makkelijker zou maken als ze af en toe de controle wat meer los kon laten, maar heeft het gevoel dat ze steevast de controle wil.

Gelukkig heeft de presentatrice met de jaren een beetje leren relativeren en geleerd dat een fout maken niet het einde van de wereld is. “Ik vind het nog steeds niet leuk als ik een fout maak, maar het leven hangt met fouten aan elkaar. Daaruit leer je”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.