De Radio2-presentatrice stond van jongs af aan al als jobstudent in het Delhaize van haar ouders. Ze startte als aanvuller maar belandde uiteindelijk aan de kassa.

Dat aanvullen viel op zich wel nog mee maar waar Kim écht een hekel aan had, was het aanvullen van de diepvriezers.

“Ik kan niet goed tegen de kou. Bovendien moest dat ook nog eens snel erin gelegd worden en, net als alle andere etenswaren, op datum gesorteerd worden. Wat het minst lang houdbaar was, moest vooraan staan”, geeft Kim mee aan Story. Dat was een taak die ze niet leuk vond om te doen.

Kim kreeg als dochter van de bazen nooit een voorkeursbehandeling, integendeel zelfs. Ze moest volgens haar vader het goede voorbeeld geven. “De kantjes eraf lopen was geen optie. Zeker als zijn dochter moest ik het goede voorbeeld geven”, bekent de BV.

“Daarnaast moest ik ook niet zeggen dat ik niet kwam of ziek was, wat je bij de huidige generatie jobstudenten soms ziet. Die zijn veel mondiger en zelfverzekerder, ze willen vaker werken wanneer het hén past. Ik had dat destijds nooit gedurfd”, aldus Kim Van Oncen aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.