Het gespreksonderwerp de voorbije week moet wel het treurige nieuws zijn dat Will Tura aan alzheimer leidt. Hoewel de Vlaamse zanger zegt dat hij gaat vechten, ziet Hugo Sigal de zaken iets somberder in.

“Will zegt dat hij gaat vechten, maar er zal een moment komen dat hij niet meer beseft dat het slecht gaat. Tegen kanker kan je je verweren, tegen de langzame aftakeling van je brein niet”, zegt Hugo in Dag Allemaal.

Hugo is dit jaar peter van de Stop Alzheimer-campagne die net gestart is. Ook volgend jaar maakt Hugo er een erekwestie van om zich opnieuw hiervoor te engageren. “Hoe meer we kunnen inzamelen om het onderzoek te steunen, hoe beter”, vertelt hij geëmotioneerd.

“Ik hoop dat ik het nog mag meemaken dat er een medicijn gevonden wordt. Dat zou niet alleen een mooi cadeau zijn voor Will, maar voor álle alzheimerpatiënten”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.