Kato Callebaut heeft na haar miskraam ernstige paniekaanvallen gekregen, zo blijkt uit een interview met Het Laatste Nieuws.

“Kort nadat ik mijn kindje had verloren. Ik ging een rondje lopen en plots was het er. Ik kon niet meer ademen, ik moest stoppen, ik dacht: ‘Wat is dát nu?’”, vertelt Kato over haar allereerste paniekaanval.

Kort daarna kreeg ze helaas een nieuwe aanval vlak voor ze het podium op moest. Niet zo verbazend achteraf gezien: “Ik denk dat mijn hoofd daar de associatie maakte met het moment waarop het mis is gegaan met de zwangerschap. Ik heb mijn kindje verloren, vijf minuten voor ik moest optreden.”, vertelt de zangeres openhartig.

“De maanden daarna is mijn lichaam bij optredens die link blijven leggen. Ik heb voor optredens een gezonde stress, maar plots sloeg die stress om in paniek.”

Gelukkig heeft Kato dit opgenomen met haar psychologe en heeft ze ondertussen leren omgaan met deze aanvallen. Toch is ze helaas nog niet helemaal verlost van haar angsten. Gelukkig heeft ze met Tom een partner op wie ze kan rekenen, zowel op als naast het podium.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.