Hoewel ze al meer dan een halve eeuw in het vak staat, heeft actrice Jacky Lafon haar eeuwige roem toch vooral te danken aan één personage: dat van Rita Van den Bossche in de dagelijkse reeks ‘Familie’ op VTM.

In 2015 besloot Jacky na zowat 24 jaar afscheid te nemen van de reeks. En hoewel Rita door zowel de kijkers als Jacky zelf enorm gemist wordt, zit een rentree er tot op heden niet in. Of misschien toch? Wanneer Het Belang van Limburg ernaar vraagt, onthult ze dat ze al twee keer werd teruggevraagd, maar dat ze die vraag weigerde. Hieronder legt Jacky uit waarom.

“Ze stelden voor dat ik zou sterven in de seizoensfinale. Ik zei: Ik wil maar één keer sterven, in het echt, en dan gaat mijn as de zee in”, aldus een resolute Jacky.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.