Hun zoontje is ondertussen al een zestal maanden uit en begint al flink wat kuren te krijgen. Terwijl hij de eerste maand heel goed sliep, is dit nu echt wel anders.

“Hij slaapt weinig. Ook overdag. Ik leg Roman altijd in zijn bedje. Heel eerlijk, ik had het me allemaal leuker voorgesteld”, vertelt ze in Story.

Ook de taakverdeling tussen de twee ouders zorgt nogal wel voor pittige discussies. “Lena mag niet vergeten dat ik uit een tijd kom dat moeders nog fulltime met de kinderen bezig waren”, verdedigt Herman Brusselmans zich.

Wat Lena ook enorm is opgevallen, is hoe sterk seksisme nog altijd verweven is met ouderschap. Zeker in België. “De consulent van Kind & Gezin was de hele tijd tegen mij bezig. Hallo, we zijn wel met z’n tweeën! Wij vrouwen worden opgevoed om alle zorgtaken op ons te nemen, terwijl ik ook nog 101 andere dingen wil doen”, deelt Lena openhartig mee aan Story.

“Vanaf september gaat Roman enkele dagen per week naar de crèche. Dat zal de druk wel wat van de ketel halen. Want Lena worstelt met een gigantisch slaaptekort, ik met de weerslag op mijn schrijverschap”, bekent Herman.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.