“O nee, Will toch”, dat was de eerste reactie van Liliane Saint-Pierre toen ze het droevige nieuws te horen kreeg over de dementie van Will Tura.

“Dit verklaart wellicht waarom hij niet meer op een podium durft te staan” bedenkt ze tijdens een interview met Dag Allemaal.

De zangeres hoopt vooral dat Will nu niet denkt dat hij aan zijn laatste levensfase is begonnen. “Mijn plusvader maakte hetzelfde mee. Hij is dan wel vorig jaar overleden op z’n 98 jaar, maar ik vond niet dat z’n leven na de diagnose aan kwaliteit moest inboeten” vertelt ze. “Oké, zijn kortetermijn geheugen was niet meer wat het moest zijn, maar is dat niet normaal vanaf een zekere leeftijd?” maakt Lilianne als kanttekening.

“Hopelijk maakt Will zich niet té veel zorgen” vertelt ze.

Qua medicatie kan Lilianne niet veel advies geven “Van medicatie ben ik overigens ook geen grote voorstander, maar dat moet hij uiteraard voor zichzelf uitmaken.” besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.