Het gebeurde voor zijn ogen, hij stond machteloos

Op die bewuste acht september 2014 fietste kleine Ziggy samen met zijn papa, Marc Stroobants, van school naar huis in Deurne. 

Daar werd hij op het zebrapad aangereden door een trucker die rechtsaf sloeg en hem niet had gezien maar wel had moeten zien. De acteur zag het meest verschrikkelijke voor zijn ogen gebeuren. 

“Dát moment, ik heb dat nog nooit onder woorden kunnen brengen”, zegt Marc verstild aan Het Laatste Nieuws.

“Het is zo gruwelijk, dat valt niet in woorden te vatten. Ik kan het niet. Iedereen komt in het verkeer weleens een situatie tegen waarvan hij denkt: ‘Goh, nu heb ik écht geluk gehad.’ En toen, daar, was dat geluk er niet”, verzucht Ziggy’s vader. 

Ziggy is niet veel later in het ziekenhuis gestorven. Mieke, de vrouw van Marc en de mama van Ziggy, kreeg het nieuws koudweg over de telefoon te horen terwijl ze onderweg was naar het ziekenhuis. Een telefoontje die geen enkele ouder ooit in zijn leven wil krijgen, liet bij het koppel onherstelbaar verdriet na. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.