Ook na de dood van Nicole, blijven zij en Hugo een onafscheidelijk paar. Dat heeft die laatste verteld in een interview met Dag Allemaal. “Nicole is ook nog altijd bij mij”, klinkt het. “Haar assen staan thuis en ik heb ze ook in een klein gouden solsleuteltje rond mijn hals. En als ik thuiskom, praat ik luidop tegen haar”, zegt Hugo.

Misschien voelt hij zich daarom ook minder eenzaam na haar overlijden, omdat hij weet dat ze hem – letterlijk – nog steeds nabij is? “Mocht ze ver weg zijn op een kerkhof… ik zweer je, ik weet niet of ik hier nog zou zitten”, vraagt Hugo zich af. “Ik weet het, dat klinkt dramatisch.” Gelukkig heeft hij inmiddels bewezen dat hij iemand is die z’n rug recht, ondanks al het verdriet en de pijn.

“Ik heb dat inderdaad gedaan. Maar de eerste twee maanden nadat ze gestorven was, dacht ik dikwijls: ‘Mannekes, wat zit ik hier te doen?’ Ze hebben me alles afgepakt – mijn liefde, alles waar ik voor leefde… Niet het zingen, maar verder had ik niets meer”, aldus Hugo. ‘#LikeMe’ was ook afgerond. Gelukkig kwam er dan veel op mijn pad, en stilaan kwam het besef: ja, ik moet dit blijven doen, zoals ons Colleke me op het hart heeft gedrukt”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.