Voor zijn 50ste verjaardag bezocht Primo weerman Frank Duboccage. Terugblikkend op zijn jeugd vraagt de reporter of Frank vroeger veel posters op zijn kamer had hangen. “Ik heb ooit een poster opgehangen van Iron Maiden, maar die heeft er maar een paar uur gehangen”, antwoordt Frank. “Nadat mijn ouders die hadden opgemerkt moest ik hem verwijderen.”

“Mijn ouders luisterden vooral naar klassieke muziek”, gaat Frank verder. “Pas in het middelbaar ontdekte ik de popmuziek. De weerman verklapt dat zijn eerste singletje dat hij ooit kocht ‘La Isla Bonita’ van Madonna was. “Voor mij was dat al heel revolutionair” vertelt hij.

In het derde middelbaar ontdekt Frank de new wave en daarna vindt hij zijn liefde voor hardrock. “Met een neef ging ik vaak naar metalfestivals. En een band als Behemoth steekt er inderdaad bovenuit voor mij”, verklapt de weerman.

“Ik kan alles ventileren via muziek. Als ik me heel erg enerveer, luister ik naar Behemoth en dat helpt”, besluit Frank.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.