Onlangs werd Will Tura gediagnosticeerd met Alzheimer. Een zware klap voor zowel de familieleden als zijn fans.

“Als papa vroeger een boek las, werd hij al na ’n paar minuten naar z’n piano gelokt omdat hij aan muziek dacht die bij ’t verhaal zou passen. Muziek is belangrijk. Ik merk dat bij mijn pa: zolang er muziek is, is hij ok.  Ik denk dat hij nog nooit zoveel piano heeft gespeeld als nu”, aldus Sandy Tura in Dag Allemaal.

Alzheimer is een onvoorspelbare ziekte. Het begint met je sleutels juist te hangen van zodra je je woning binnenstapt.

“Onze familie is sowieso erg close. Het is een ongeschreven wet dat je minstens. We hebben voor Proximus mensen wat ze zouden doen als ze nog maar 100 uur te leven hebben. Velen antwoorden: ‘Een groot feest geven voor de mensen die ik graag heb’.

De tijd met haar papa wordt nu dus volledig anders ingevuld. “O ja, hij wordt zelfs een beetje lastig als hij mij ’n paar dagen niet hoort.  Dan weet ik: ik moet ‘m bellen, al is het kort. Hij moet mijn stem horen. Ik heb vriendinnen die maar om de twee maanden naar hun ouders gaan. Wel, ik denk dat je daar spijt van krijgt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.