Voor schlagerkoning Christoff is zijn auto zoveel meer dan gewoon een vervoersmiddel om hem van punt A naar punt B te brengen. Het is dé plek bij uitstek waar hij tot rust komt. Hij verzorgt zijn auto dan ook opperbest.

Zo gaat hij maar liefst twee tot drie keer per week naar de carwash, bekent hij in Primo. Met een vuile auto kán en wíl Christoff niet rijden. Hij moet er altijd piekfijn uitzien. Een gewoonte die hij overnam van collega’s zoals Willy Sommers en Koen Wauters: “Toen ik hen vroeger op ‘Tien Om Te Zien’ zag toekomen, viel het me altijd op hoe proper hun auto’s waren. Dat wou ik ook”, aldus Christoff. “Ik wil niet dat de mensen, als ik ergens op een optreden arriveer, zeggen: ‘Amai, wat voor een vuilaard is dat!’” Om zijn auto te wassen heeft de zanger drie vaste adresjes, zo blijkt: een carwash vlakbij zijn deur, een bij zijn ouders en eentje in Ninove. “Maar het gebeurt dat ik ergens te lande ben en gewoon vind dat hij moet gekuist worden. Dan stop ik aan de eerste de beste carwash”, lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.